Plastikoperationer

Även män kan behöva en bröstoperation

Det är inte alla som är medvetna om att även män kan behöva en bröstoperation. Precis som kvinnor kan de vara missnöjda med sina bröst. Kanske då inte för att de är för små, utan tvärtom. De kan vara för stora. Och för män är det ingen rolig upplevelse. De kan vara stora och hängande och på många sätt påminna om kvinnors bröst. Då kan en bröstoperation i Stockholm då man avlägsnar hängande och för stora bröst vara en bra lösning på problemet.

Så här går det till

Först behöver du träffa en läkare eller en sjukskötare som har specialistkompetens inom området. Du förklarar för henne eller honom, vad det är som du önskar med bröstoperationen.  Då går ni igenom hur kliniken skulle kunna hjälpa dig och vilka rimliga förväntningar som du kan ha på en bröstoperation. Läkaren, eller sjuksköterskan berättar då hur de kan gå till väga, hur du kan må efter bröstoperationen, vad du bör tänka på innan, så att inte operationen försvåras. Till exempel bör man inte röka två veckor innan bröstoperationen för att inte försvåra läkningen efteråt. Du kan komma att behöva äta antibiotika både innan och efter en bröstoperation. Här får du information om hur allt kommer att gå till och om narkossövning och själva den praktiska bröstoperationen och mycket mer. Det är för att du, som man ska känna dig trygg med kliniken och det som händer efter bröstoperationen.

Det kan det kosta

En vanlig bröstoperation kan kosta mellan 20.000-40.000 kronor. Det är oftast värt pengarna då en bröstoperation ger ett mycket bättre förtroende. Har man till exempel gått ner i vikt, är det mycket mer vanligt än vad man tror, att få ovälkomna bröst. Män och kvinnor har mer liknande kroppar än vad man lätt kan tro. Män har bröst, så är det, dock är det så att män förväntas inte ha några bröst på samma sätt som kvinnor. Idealen för män är att ha så platta bröst som möjligt. Har man då större och till och med hängande bröst kan det leda till kroppskomplex och man drar sig för intimt umgänge. Det är även väldigt vanligt att män ska gå barbröstade på stranden, poolen eller var som helst. Har man då som man större bröst, kan det leda till att man inte vill visa sig utan tröja på stranden, och att bada i det läger är för många inte att tänka på. Då är en bröstoperation enda lösningen. Läs mer om bröstoperationer i Stockholm på: http://www.bröstoperationstockholm.se.