Okategoriserade

Gå en makeuputbildning!

En makeupartist är något som många förknippar med glamour, mode visningar, modeller som ska sminkas och skådespelare, filminspelningar. Många makeuprartister får jobba ute i kylan, eller på konstiga och oväntade ställen där skådespelarna ska spela in sina fimsavsnitt och tagningar. Det är svårt att veta var man hamnar som makeupartist. Är man till exempel duktig som makeupartist kan man få arbeta inom filmbranschen. Då är det mycket viktigt att man kan mer än bara sminkning. Då kan man hamna att arbeta med att få skådespelarna att se sårade ut. Då måste man lyckas göra applikationer som ser ut som sår, blod och annat som kan behövas för filminspelningarna.

Sådan är utbildning till makeupartist

Går du en makeupartist utbildning får du lära dig inte bara makeup, och olika produkter. Du lär dig utnyttja skuggor i ansiktet. Du lär dig utnyttja olika människors struktur i ansiktet för att framhäva de saker som du ska, eller som du vill. Man får även lära sig hygien, hur huden fungerar och hur de olika produkterna som man använder sig av, fungerar. 

Då handlar det inte bara om att få människor att se bra ut, eller om skönhet, det handlar även om att få någon att kanske se sjuk ut, döende, att kunna göra så att någon ser ut att ha sår på huden, utslag, eller eksem.

Blir du biten av denna del av utbildningen kan du sedan vidareutbilda dig inom denna stora genre. Har du någon gång sett ”Face off” som är ett TV-program på kanal 6, Då är det flera makeupartister som tävlar mot varandra. Sedan får deltagarna olika arbetsuppgifter att göra olika makeup uppdrag och sedan bedöms de av kända andra makeupartister. En efter en blir de sedan utröstade av bedömarna och den som sedan har stannat kvar längst vinner hela tävlingen och får något bidrag och en karriär som makeupartist.

Sedan får man göra praktik

Praktiken är den viktig del i utbildningen. Då kommer du ut och får se och lära dig hur det fungerar i praktiken och du lär dig av proffsen direkt på plats. Du kanske kan få viktiga kontakter som kan hjälpa dig senare i din karriär. Och som med alla andra arbeten handlar det om att göra sitt bästa, att träna, träna och träna. Du kanske har familjemedlemmar som vill bli sminkade? När de har tröttnat kan du alltid öva på en docka och be om att få sminka så många som möjligt.

Efter utbildningen får du sedan hjälp med att skapa din personliga CV, får referenser och kan samla på dig en fin portfolio, alltså bilder på dem som du har sminkat, så att nästa arbetsgivare kan se vad du kan och hur du arbetar. Här kan du läsa mer genom att klicka på denna länk.