Tips

Bota frisörskräcken

Det finns många skräckhistorier om frisörer som klippt för mycket, alldeles för fel eller bränt håret med blekningen. Har du förlorat förtröstan? En duktig frisör kan bota skräcken.

Känner du igen känslan av att sitta med stor förväntan på att saxens ljud ska stanna och man ska se ut som Jennifer Aniston? Eller vilken kändis som helst, bara man blir riktigt fin i håret. Men så blev resultatet raka motsatsen till vad du förväntat. Att betala bara för att få sitt hår förstört och behöva vänta på att det ska växa ut igen, det kan beskrivas med ett ord: ångest. Men det betyder inte att du behöver tappa förtroendet för alla frisörer. Det enda du lärde dig av den erfarenheten är du nästa gång bokar tid hos en duktig frisör i Uppsala. Någon du kan lita på.

Förklara ordentligt

När du besöker en frisörsalong med personal som har lång erfarenhet och gott rykte, då kan du lugnt sätta dig i frisörstolen. Har du redan en bild i huvudet av hur du vill ha håret är det bäst att du förklarar detta väl för frisören. Du kan exempelvis visa en eller två bilder på hur du vill ha klippningen. Detta är speciellt bra när det gäller hårfärg. Är du inte säker på vad det är du vill ha så kan du alltid be om råd. En erfaren frisör vet vad som kan passa bäst till din ansiktsform och hudton. Kom fram till ett bra val tillsammans, och njut sedan av stunden. Den är din.