Tips

Lite hjälp på traven?

De flesta vill väl ha en slät hy, en ungdomlig utstrålning och inte se äldre ut än man känner sig. Man vill behålla sitt utseende men fräscha upp det lite, dra bort några år och några rynkor.

Ibland räcker det inte med krämer. Det handlar om livsstil och inte minst gener. Många upplever att de ser äldre ut än de känner sig. Man vill att utsidan ska spegla insidan, och när utsidan inte stämmer med insidan vill man åtgärda detta. Det är inte mer dramatiskt än att en del färgar håret, eller tränar. För att komma åt mindre rynkor, fina linjer eller slappa partier kan man göra ett trådlyft. Trådlyft stramar upp huden genom att man för in kirurgisk tråd under huden med små hullingar som “drar” upp hudpartier man vill släta ut. Trådarna löses så småningom upp och absorberas kroppen. Effekten är omedelbar och stärker också vävnaden i huden.

Populär behandlingsform

Behandlingsformen har funnits sedan 1990-talet och blivit alltmer populär. Det är ett skonsammare alternativ till kirurgi. Proceduren tar runt en timme och man kan återgå till arbetet samma dag. Återhämtningstiden är kort och behandlingen anses ha låg risk. Vissa biverkningar i form av rodnad, blåmärken och svullnad kan förekomma. Viktigt är att den som behandlar är legitimerad och kunnig. Det är viktigt för en säker och effektiv behandling.

Själva behandlingen tar inte lång tid och resultatet håller i mellan ett och två år. För att uppnå bästa effekt rekommenderas att man kompletterar med andra anti-aging metoder, till exempel fillers.