Okategoriserade

Så får du snyggare ben till sommaren

Har du åderbråck? Celluliter på låren? Snygga ben är nog någonting som alla vill ha. Under årets kallare månader har man tid att förbereda sig, så att de blir så snygga som möjligt till sommaren. Visst kan man välja att bära långbyxor när det är varmt ute – men givetvis vill man kunna bära klänning och shorts också. Inte bara för estetiken, utan också helt enkelt för att det blir väldigt varmt annars. 

Det finns många metoder man kan använda sig av för att få lite snyggare ben. Här ger vi ett par tips: 

Bli av med ditt åderbråck

Har du åderbråck? Det kan innebära vissa praktiska problem, men för många är det estetiska också jobbigt. En metod är att dölja det på olika sätt. Det kan till exempel göras med concealer eller brun utan sol. Men är det långsiktigt? Njae, då finns det bättre metoder. 

Idag finns moderna tekniker för att bli av med åderbråck, men det är också ingrepp som kan kosta en del pengar. Pengar som kanske inte känns värda att lägga ned om man inte har riktigt stora problem med det. 

Därför är det många som tar till enkla knep för att få bort sitt åderbråck, eller åtminstone lindra förekomsten av det. Detta görs främst genom att öka blodcirkulationen på olika sätt. Till exempel kan kompressionsstrumpor, aktivering av vadmuskler eller diverse huskurer (aloe vera, olivolja och så vidare) hjälpa till med det. 

Följ ett benträningsprogram

Att träna benen kan naturligtvis göra mycket stor skillnad. Ett vanligt program kan vara att göra till exempel 10 squats och 10 utfall med varje ben – och upprepa det tre gånger – varje morgon. Om du hittar ett bra benträningsprogram och följer det till punkt och pricka kan du märka skillnad efter bara några veckor. Mät gärna din framgång på olika sätt – kanske kan du öka antalet squats? Före- och efterbilder kan också göra under för motivationen att fortsätta med programmet. 

Brun utan sol

Japp, det är en kortsiktig lösning, men det kan se riktigt bra ut. Det är billigt, snabbt, enkelt och ger dina ben en vacker gyllenbrun nyans. Gör gärna ordentlig produktresearch för att se vilket fabrikat som faktiskt fungerar bäst – det kan nämligen vara stor skillnad mellan dem. Titta även på produkter som innehåller ämnen som är bra för huden. Till exempel finns det krämer som även innehåller stärkande ingredienser som hjälper mot celluliter. Två flugor i en smäll, alltså. 

Raka benen skonsamt

Raka benen på ett bra sätt. Idag finns en mängd olika produkter på marknaden. Det bör inte vara några problem att hitta ett fabrikat som passar din hud och din plånbok på ett bra sätt. Man behöver inte nödvändigtvis köpa det dyraste och förvänta sig de bästa resultaten. Även här kan det, precis som med brun utan sol, löna sig att göra lite produktresearch. Kanske finns det mer generiska rakprodukter som inte kostar skjortan – men som ändå faktiskt fungerar riktigt bra? Läs mer om åderbråcksbehandlingar här: https://www.åderbråcksbehandling.nu.