Okategoriserade

Hur kan botox påverka min mimik?

Har du funderat på en behandling med botox men har frågor om hur allt fungerar? Vilka fördelar och faror finns det? Hur länge varar effekten? Läs och lär!

När du vill använda botox eller fillers för att få slätare ansiktshud kan det vara många spörsmål och frågor som dyker upp. För dig som aldrig tidigare använt dig av någon av metoderna kan vissa delar kännas främmande och rentav skrämmande. Att du vill ha en förändring är du säkert redan på det klara med. Det missnöje man kan känna över bekymmersrynkor och den sortens nätverk som inte gör ett dugg för ens karriär är inte alltid att leka med. För många känns det tungt då spegelbilden alls inte motsvarar ens personlighet eller hur man uppfattar sig själv. Ingen av oss känner sig äldre än kanske högst trettio år på insidan. För många är det frustrerande att ständigt känna sig i obalans mellan den inre personligheten och dess yttre uttryck. Då det nu finns möjligheter att få en bättre samstämmighet där är kanske önskan att få prova stor. Samtidigt hopar sig frågorna.

Botox är en produkt som påverkar nerver och muskler

Botox aktiva substans heter botulinumtoxin. Det är klassat som ett läkemedel i Sverige och kan endast fås på recept. Det används för att häva muskelkramper vid exempelvis kronisk migrän, spasmer, skelning och andra tillstånd då muskler krampar. För att få en slätare hy bör det injiceras i den nerv som styr den aktuella muskelns rörelse så att muskeln slappnar av. Det tar några dagar efter behandlingen innan resultatet syns. Direkt efter injektion kan man ha lokala besvär med blåmärken och svullnad. Det är även vanligt med huvudvärk och värk i nacken. Med tiden avtar detta och huden blir slätare. Effekten kommer att sitta i i flera månader, sedan behöver behandlingen upprepas.

Hur kommer botox att påverka min hud och min mimik?

Rätt utfört kommer en botoxinjektion att medföra att din hud ser slätare ut. Den kan också medföra att ditt ansiktsuttryck blir något stelare, då botox faktiskt går ut på att man får musklerna att slappna av. Detta är inget som kommer att märkas för det otränade ögat och det troliga är att ingen alls kommer att lägga märke till den saken. Skulle det mot all förmodan kännas som om du får lätta besvär med andning eller med att svälja föda ska du naturligtvis ta kontakt med sjukvården – men problem är sällsynta. Det är viktigt att du vänder dig till en seriös klinik som har utbildad personal med rätt kunskaper, det är trots allt ett läkemedel vi talar om.