Okategoriserade

Skaffa bröstprotes

Många kvinnor som haft bröstcancer mår dåligt psykiskt även efter tillfrisknandet. Detta beror ofta på att man tvingats operera bort ett eller båda brösten. Vissa kvinnor tvingas opera bort sina bröst i förebyggande syfte på läkarens inrådan för att inte få sjukdomen på grund av dåliga gener med hög cancerrisk. Ett är givetvis stort trauma för många.

Det är vanligt att kvinnor saknar sina bröst som för många är förknippat med kvinnlighet. Man känner att något fattas och inga kläder passar längre.

Många kvinnor överväger kirurgi för att återskapa sina bröst. Men långt ifrån alla kan tänka sig att lägga sig under kniven med allt vad det innebär. Det kan handla om känslomässiga anledningar eller att man helt enkelt inte vill operera sig. Det är också en bra idé att ha en bröstprotes innan man har bestämt sig för kirurgi.

I vissa fall rekommenderar läkare att inte genomgå en operation.

Bröstprotes

Men det behöver inte vara ett stort problem och det finns flera alternativ. En väldigt enkel och effektiv metod är lösa bröstproteser. Dessa är väldigt naturtrogna och enkla att använda och hålla rena. En bröstprotes är relativt billiga och kan även få helt betalda av landstinget. Dessa har även fördelen att de kan användas tätt inpå en operation tack vara sitt unika och mjuka material.

Om man har genomgått en ensidig mastektomi så behöver man prova ut en bröstprotes som passar perfekt ihop med det andra bröstet. Det finns många former, färger och material att välja på. När båda brösten har avlägsnas kan man såklart välja mer fritt gällande form och storlek. Det går att få en modell med eller utan bröstvårta för ett så naturtroget utseende som möjligt.

Sköna och bekväma

Det finns även ett stort antal specialutformade BH och badkläder för bröstproteser med vacker design och en mängd olika färger. Dessa har en speciell ficka att lägga inläggen i för perfekt passform och utseende. Du kommer garanterat finna en som passar dig och din kropp. Om man väljer en protes med silikonyta eller häftremsor så sitter den säkert på plats direkt på huden.

Man vänjer sig snabbt och bröstprotesen blir snabbt en del av kroppen. Du kommer märka att självförtroendet sakta men säkert kommer tillbaka och kommer att känna att du vill ha dina gamla kläder igen och inte försöker dölja dig på överkroppen. Kontakta din läkare eller en rehabbutik som är experter på bröstproteser.

Livet efter operationen kan vara en berg- och dalbana rent känslomässigt.