Okategoriserade

Skaffa dig ett minne för livet

Funderar du på att tatuera in något vackert som minne av något eller någon, eller bara något som symboliserar dig? Alla kämpar vi med att försöka hinna med att motionera, tänka på vad vi äter och dricker, köpa fina kläder ibland och gå till frisören. Det blev betydligt svårare att hinna med dig själv när barnen kom. Unna dig själv en vacker tatuering att bära med dig något som verkligen symboliserar dig och din personlighet. Något att vara stolt över varje dag.

Tänk att göra en vacker hyllning till barnen på armen eller benet? Eller en fin påminnelse om mamma eller pappa som inte finns längre. Eller den gamla drömmen om att ha en stor häftig örn eller tiger på överarmen eller en vacker delfin på skuldran. Sedan ska du fundera ut var den ska sitta och hur stor den ska vara och glöm inte att den är permanent.

Hur ska man tänka innan?

En snabb googling på internet eller en titt på Instagram kommer ge dig massvis med uppslag och inspiration. Eller kontakta en tatueringsstudio och prata med en tatuerare som kan ge goda råd och förklara mer hur du ska tänka och hur det går till.

Det finns en uppsjö med tatuerare med olika inriktningar och stilar på sina konstverk, bland annat old School och new school. När du börjar känna vilken sort och i vilken stil ditt motiv ska vara kan du börjaleta efter en studio som gjort liknande tatueringar. Vissa är experter på verklighetstrogna motiv eller fantasimotiv och andra på olika mönster.

Tänk på att motivet kan förändras med åren och upp- och nedgång avvikt. Med åren kommer färgarna att blekna och då kan du alltid fylla på med ny färg.

Besök en tatueringsstudio

Först ska du sätta dig och skissa fram ett enkelt motiv, du behöver verkligen inte vara en duktig tecknare, så tatueraren får ett hum om hur du menar. Hittar du en referensbild så tar du med den också. Dock kommer en seriös studio inte att kopiera någon annans motiv, utan gör sin egen tolkning. Alla tatueringar är unika, glöm inte det. Sedan finns det såklart färdiga tecken och mönster som du kan välja. Du ska också kontrollera att studion är certifierad och använder sig av giftfria färger och är noga med hygienen.

En skicklig tatuerare kan skapa en fantastiskt motiv utifrån ett fotografi. När du träffar artisten måste du känna att ni trivs tillsammans och att det känns tryggt. Ett stort motiv tar lång tid och kan kräva flera sittningar.