Okategoriserade

Ett yngre utseende med botox

Botoxbehandlingar används flitigt inom skönhetsindustrin för att släta ut fina linjer och rynkor. Hur går det till och vad bör man tänka på innan man väljer att göra en botoxbehandling?

Linjer och rynkor uppstår med tiden i ansiktet, av många olika anledningar. Att skratta, le och grimasera bidrar till att det bildas fina linjer runt ögonen, munnen och mellan ögonbrynen. Med tiden förlorar huden även sin elasticitet. I takt med att huden blir slappare skapas det också små rynkor lite varstans. Hyn kan kännas hängig eller matt. Botox injiceras under huden med små nålar. Det är viktigt att behandlingen utförs av en utbildad specialist. Innan du bokar tid för botox i Göteborg så är det därför bäst att du försäkra dig om att kliniken och läkaren i fråga har erfarenhet och är duktig. Har man nålskräck eller är man rädd att få en allergisk reaktion, då är det bäst att ta upp det med läkaren innan.

Hur används botox?

Som sagt används ofta botox för att åtgärda rynkor eller fylla på där det verkar fattas. Botox innehåller en kemisk substans som man injicerar under huden i väldigt små mängder. Substansen har en påverkan på musklerna där man injicerat och förlamar dem lite så att det inte bildas rynkor när man exempelvis skrattar. Många som gör botox gör även fillers i läpparna för att de ska bli fylligare, eller för framhäva andra sköna drag som man har som ett definierat käkben. Effekten kan vara i flera månader, och då kan man välja att göra om behandlingen.