Okategoriserade

Skapande inom skönhet och hälsa

Kreativitet och konstnärlighet är något som ligger många varmt om hjärtat. Det finns också grenar inom hälsa, skönhet och sjukvård där man kan få utlopp för den skapande sidan hos sig själv.

Skönhetsindustrin sträcker sig över ett ganska brett fält. Och det är ofta som skönhet och hälsa går hand i hand. Antingen för att man kan må dåligt om man inte trivs med sitt utseende. Eller se sämre ut om man mår dåligt fysiskt. Därför är det idag ofta som man ser till hela bilden när man åtar sig kunder eller patienter inom området. I vissa fall kan det också handla om funktioner som sammanfaller med skönheten. Eller det som man kanske kan kalla skönhet.

Inom plastikkirurgin så arbetar man just med den här kombinationen av skönhet och hälsa. Operationer som förminskning av bröst kan vara för skönhets skull, men även för att man dras med smärtor på grund av tyngden. En sned eller stor näsa kan opereras av skönhetsskäl, men också för att man har svårigheter att andas på grund av sneda näsborrar. Och listan kan göras mycket lång.

Som en skulptör

Om man ser på när en skulptör skapar i lera eller sten så liknar det på många sätt hur en plastikkirurg förändrar en patients kropp och utseende. Även om det för en lekman ibland kan vara svårt att från början se slutresultatet. Men det finns även andra grupper inom området som liksom en konstnär skapar förändring och förbättring med patienten som målarduk. En av de grupperna är de som valt att arbeta med olika typer av fillers. Ett sätt att förändra ett utseende med enklare medel än plastikkirurgi. Men ändå ett sätt som kan göra mycket stor skillnad på patientens utseende och mående.

Forskning och nya rön

När man började använda sig av medel som sprutas in under huden så hände det att resultaten inte blev så bra. Men idag har forskningen kommit så pass långt att man arbetar med andra typer av medel och på lite annat sätt. De där stela och lite uppsvullna ansikten som man tidigare kunde se efter en behandling är numera endast ett minne. Istället är resultatet efter en behandling med fillers föryngrande och ger ett mjukare och lenare ansikte. Eftersom det i stort sett endast är ansiktet som behandlas. Och de som arbetar inom området har tidigare arbetat inom vården, med makeup eller inom hudvård. Lär dig mer om fillers på denna hemsida: https://www.fillersutbildning.nu/