Okategoriserade

Fettborttagning utan kirurgi

Coolsculpting är en fettreducerande, icke-kirurgisk behandling där man fryser bort oönskade fettdepåer. Kroppen återhämtar sig snabbt och behandlingen anses både säker och effektiv.

Vissa områden på kroppen har en tendens att samla på sig fett som är svårt att bli av med. Dieter och träning fungerar inte alltid och de bestående fettdepåerna kan kännas trista att gå runt och bära på. Exempel på sådana områden är insidan låren, armarna, magen och de så kallade kärlekshandtagen. Coolsculpting är en effektiv metod som behandlar just dessa problematiska områden. Med andra ord är det alltså möjligt att reducera fett utan kirurgiska ingrepp, vilket är mer skonsamt för kroppen. Behandlingen varar mellan 1 och 3 timmar. Därefter är det fritt fram att återgå till jobb och vardagliga aktiviteter.

Varje skönhetsbehandling inleds med en konsultation. Detsamma gäller även coolsculpting. Under konsultationen pratar patienten med sin läkare och får information om vad ingreppet innebär. Patientens utgångsläge dokumenteras och mätning, vägning och fotografering utförs. Därefter är det dags att börja själva behandlingen. Så hur går själva processen till egentligen?

Hur fungerar Coolsculpting?

Coolsculpting är en metod där oönskade fettdepåer fryses ner för att sedan avlägsnas. Ett munstycke med mjukt överdrag appliceras över fettdepån som ska tas bort. Med hjälp av ett kontrollerat vakuum sugs fettet upp för att sedan kristalliseras. Processen fortlöper under kontrollerad kyla som dödar fettcellerna. Efter behandlingen är de frysta depåerna permanent borttagna. Metoden skadar inte vävnader som ligger omkring de avlägsnade fettcellerna. Detta tack vare ett beprövat och välfungerande Anti-Freeze Detect System som behandlar endast specifika områden. Fettceller är mycket känsliga för kyla och nedfrysningsprocessen påverkar dem snabbt genom att extrahera energi från depåerna.

En säker och effektiv metod

Coolsculpting är en säker och effektiv metod för borttagning av fettdepåer och är den enda ledande icke-kirurgiska behandlingen av sitt slag. Idag har fler än 4 miljoner coolsculpting behandlingar genomförts världen över. Metoden är godkänd av FDA, det amerikanska Läkemedelsverket och EU.
Resultatet är både syn- och mätbart, med en genomsnittlig fettreducering på mellan 20 – 25%. Patienterna märker en stor skillnad då den slutgiltiga effekten av coolsculpting uppnås efter ungefär fyra månader. Något som är viktigt att komma ihåg är att proceduren inte fungerar bra mot övervikt, utan rekommenderas istället för patienter med någorlunda normalvikt som gärna vill bli av med oönskat fett. Överviktiga personer bör genomgå andra former av behandlingar för att kontrollera sin vikt. Konsultera alltid med en läkare innan val av passande procedur.