Okategoriserade

Hur lång är en makeup-utbildning?

Många människor oavsett kön har ett brinnande intresse för smink, både när det kommer till att sminka sig själv och att sminka andra. Vad krävs då egentligen av en för att bli makeup artist?

Många människor sminkar sig dagligen, en del gör det mer sällan och andra gör det helst inte alls. Det kan alltså vara både ett intresse och ett nödvändigt ont, kan man säga. Många har idag ett stort brinnande intresse för just smink och har det där lilla extra inom sig, för det är ju något konstnärligt med just smink, eller hur? Man får förvandla en blank duk till precis vad man vill och på det sätt man själv föredrar. Bara fantasin sätter gränserna!
Om man nu är intresserad av att jobba med smink i framtiden så finns det faktiskt utbildningar där man får lära sig arbetet. De är dessutom relativt korta.

Att jobba som makeup-artist

Många makeup-artister jobbar för olika företag eller butiker där de kanske hjälper sina kunder med sminkinköp och vad som skulle passa just dem när det kommer till sminkningen. Många satsar istället på frilans och tar sig an jobb och uppdrag på andra vis. De jobbar helt enkelt för sig själva och kan arbeta var de vill och med vem de vill. Kanske skulle det vara något att jobba på TV och få sminka kändisar inför TV-program eller varför inte på en teater? Att jobba med teatersmink ger en helt annan arbetssituation och möjlighet till att få uttrycka sig konstnärligt. Smink i TV ska ju inte vara särskilt utmärkande om man jämför med till exempel teatersmink.

Förverkliga dina drömmar – sök till en makeup utbildning!

Om man har bestämt sig för att man vill gå en makeup utbildning så bör man absolut söka till en sådan. Man bör dock vara medveten om att smink är ett brinnande intresse hos många och möjligheten att komma in kanske inte alltid är så stor om det är många som söker på samma gång. Men söka ska man alltid, om det nu är det man vill syssla med i livet. En makeup-utbildnings längd kan variera lite beroende på vilken skola och typ av utbildning det handlar om. Man brukar säga att alltifrån tjugo veckor till fyrtio veckor är rimligt att tänka att utbildningen kommer att hålla på. Om det är vad man verkligen vill göra så kommer dessa veckor att svischa förbi väldigt snabbt!