Okategoriserade

Fillerbehandling kräver precision

Fillers är en injektionsbehandling som kräver precision och är anpassad till patientens ansiktsform och egna önskemål. Varje behandling påbörjas med konsultation från en specialist.

En fillerbehandling innebär injicering av små doser hyaluronsyra i ansiktet. Resultatet de flesta patienter siktar på är att jämna ut linjer eller rynkor i ansiktet. Oönskade skavanker såsom gropar i huden kan också förbättras med en sådan behandling. Hyaluronsyra är ett ämne som faktiskt redan finns i kroppen. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra, vilket leder till att huden inte är lika slät.
Fillerbehandling handlar i grunden om att lägga till volym i ansiktet. På så vis ges ansiktet en ny form eller jämnhet. Vem har då tillstånd att utföra denna typ av procedur och var hittar man sådana specialister? Dessa två frågor besvaras under nästa rubrik.

Fillerbehandling utförs av specialister

Fillerbehandling utförs av specialister som har läst en passande utbildning och har det rätta tillståndet. Oftast handlar det om sjuksköterskor eller läkare som vidareutbildat sig och arbetar inom den estetiska vården.
Behandlingen tar upp till en kvart och är känd för sin snabba effekt, korta läkningstid och nästintill inga bieffekter. Majoriteten av patienterna uppmanas att återgå till sina dagliga sysslor efter att de genomgått en fillerbehandling. Jämfört med andra skönhetsingrepp är fillers utan tvekan den mest skonsamma av dem. I princip alla behandlingar inom den estetiska vården anpassas till klienten – både hens ansiktsform och specifika önskemål. En behandling påbörjas alltid med en konsultation eller samtal med specialisten som ska utföra den. Då diskuteras framför allt kundens önskemål och förväntningar, men även möjligheten till att utföra dem. Observera att skönhetsspecialister kan avråda en patient från att genomgå en behandling. Det händer inte särskilt ofta men det kan förekomma i vissa fall.

Finns det skönhetsprodukter med liknande effekt?

Det är långt ifrån alla som vill genomgå en injektionsbehandling. Vissa har nålskräck, andra tycker inte att denna typ av estetisk vård passar deras värderingar. Därför kan det vara bra att kolla upp hudvårdsprodukter som kan ha liknande effekt

När det kommer till hud- och hårvård har skönhetsindustrin utvecklats markant under senare år och erbjuder idag en uppsjö av effektiva produkter som förskönar ens utseende. Att hitta ansiktsvård som fokuserar på att släta ut rynkor och dessutom är ekologiskt tillverkad är enklare än någonsin. En sådan lösning ger dessutom ett naturligt utseende och är utan tvekan värd att prova. Produkterna är i de flesta fall tillverkade i samarbete med kunniga läkare och hudspecialister.