Okategoriserade

Hårborttagning med laser – skonsammare och effektivare

Oönskad hårväxt är väl något som de flesta kvinnor känner igen sig i. Likaså känner man kanske igen sig i den känsla av hopplöshet som kan infinna sig i när man under stora plågor vaxat eller plockat bort hårstrån, bara för att se dem växa tillbaka i ännu större antal några veckor senare. Att raka, plocka eller vaxa – de traditionella metoderna för att ta bort oönskad hårväxt – är effektivt i stunden men kräver att man upprepar behandlingen ofta och återkommande. Dessutom irriterar de huden och att vaxa eller plocka gör dessutom rent ut sagt ont.

Lyckligtvis finns det ett skonsamt alternativ, som dessutom är betydligt mer permanent. Vi talar förstås om hårborttagning med laser, en behandling som erbjuds på flertalet hudkliniker och skönhetssalonger i Stockholm. Med hjälp av laser alstras värme, som tränger ner i hårsäcken och förstör håret. Det kan kännas som en lite pirrande och kittlande känsla, men gör inte alls ont.

Hårborttagning med laser i Stockholm

Vill man prova på laserbehandling mot oönskad hårväxt i ansiktet eller på kroppen finns som sagt många kliniker och salonger i Stockholm man kan vända sig till. Metoderna skiljer sig inte åt nämnvärt, det handlar om speciella lasrar som tagits fram just för att användas i detta syfte. Däremot ska man så klart alltid försäkra sig om att man har med en seriös salong att göra, samt att de är certifierade och utbildade för att kunna utföra behandlingen.

Det går inte att behandla allt hår på kroppen under en och samma behandling. Det beror inte på att det tar lång tid, utan att hårsäckarna måste behandlas när de befinner sig i en aktiv fas, det vill säga när de växer. Alla hårsäckar på kroppen befinner sig i en cykel som pendlar mellan en aktiv och en passiv fas. Varje hårsäck har sin egen cykel, och därför krävs i regel åtminstone tre behandlingar innan man kan räkna med att ha kommit åt alla hårsäckar i dessa aktiva fas. Behandlingarna sker med några veckors mellanrum, och när man kommit åt alla hårsäckar kan man räkna med att håret inte kommer tillbaka. Man kan dock aldrig vara hundra procent säker, eftersom hormonförändringar och annat kan påverka.

Ideal som är svåra att nå upp till

Att bli av med oönskad hårväxt är ett sätt för många kvinnor att få självförtroendet tillbaka. Tyvärr, som fallet ofta är för oss kvinnor, så befinner sig samhällets ideal och våra biologiska förutsättningar på olika platser. Hår poppar upp lite varstans, och samtidigt har det nästan gått så långt att allt hår som inte sitter på huvudet ses som onaturligt. Vad man än tycker om det så finns ett behov hos många kvinnor att på ett säkert och permanent sätt bli av med oönskad hårväxt, och tack vare laserbehandling finns den möjligheten för kvinnor i Stockholm. För mer information, besök https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.