Tandhälsa

I Malmö kan man få kostnadsfri konsultation vid behandling med tandimplantat

Med tandimplantat kan man ersätta en eller flera förlorade tänder och få tillbaka sitt leende. I texten som följer beskrivs hur behandlingen går till hos en tandvårdsklinik i Malmö.

Det är inte ovanligt att man genom en olycka slår ut en eller flera tänder. Man kan även förlora tänder på grund av ärftlighet eller av sjukdom. Oavsett vilket är det viktigt att man ser till att ersätta tänderna. För detta finns det flera olika behandlingar, som exempelvis tandimplantat, brygga och protes. Alla har sina för- och nackdelar och man måste därför först undersöka vilken behandlingsmetod som passar patienten bäst. Tandimplantat är den behandling som upplevs likna vanliga tänder mest. Detta eftersom de sitter fast i käkbenet och inte tas ut. Men tandimplantat passar tyvärr inte alla. Därför görs det alltid först en noggrann undersökning för att ta reda på vilka förutsättningarna är för att lyckas med behandlingen. Det finns tandvårdskliniker som erbjuder gratis konsultation vid tandimplantat i Malmö.

Tandimplantat är inte för alla

Eftersom tandimplantat fästs på små skruvar som opererats in i käkbenet får man inte ha återkommande problem med inflammationer i tandköttet. Detta eftersom inflammationen kan spridas till käkbenet vilket kan göra att man tappar implantaten. Det är bland annat detta man tittar på och utreder inför en eventuell implantatbehandling. Därför är det också viktigt att efter genomgången behandling vara väldigt noga med munhygienen för att förhindra inflammationer. Till en början måste man regelbundet besöka en tandhygienist för att kontrollera munhygienen och få hjälp med rengöring.