Tips

Kungsholmens bästa frisör

Kanske har du inte hittat dit än, alltså till Kungsholmens bästa frisör. Det kan vara värt att prova olika, och det är roligt att byta både frisör och look ibland. Unna dig ett frisörbesök.

Man kan gå till samma frisör varenda gång, och det är inget fel i det. Men ibland kan det vara spännande med nya influenser och det kan vara uppiggande att träffa en ny frisör. Du kan exempelvis gå till en frisersalong på Kungsholmen, för ombytes skull. Det kan skilja mycket även med samma klippning på hur frisyren ser ut. Vissa gånger blir man extra nöjd även om det var samma frisyr som sist. Det är viktigt att man verkligen går till frisören, för det syns om man struntar i det.

Proffsklippning och kvalitetsprodukter

Frisören är expert på alla sorters frisyrer, så du kan lika gärna få en snygg håruppsättning med flätor som en kortklippt page. Frågan är bara vad du väljer när frisören frågar dig. På en hårsalong har man produkter av mycket hög kvalitet och olika sorters redskap för att fixa till din frisyr proffsigt. Om man har grått hår och färgar det, kan frisören platta till den ojämna strukturen på håret, och du får ett slätt och glänsande hår.
Frisören fixar till, tunnar ut, klipper stödhår och har många yrkesknep för att du ska bli så fin som möjligt. Tar man bara kökssaxen där hemma och färgar med någon toning från snabbköpet kan man inte vänta sig något vidare bra resultat, för skillnaden märks garanterat.

Hälsa

Privattandläkare eller folktandvården?

När det kommer till att välja tandläkare finns det många olika val. Det finns många olika sorters av kliniker, men det finns även valet mellan en privattandläkare eller folktandvården.

Idag finns det många olika tandläkare att välja mellan. Att hitta rätt kan kännas som en stor djungel. Det finns både privat tandläkare i Solna och folktandvården. Vilket som passar dig bäst beror helt på dig som person. Egentligen finns det inte många skillnader, förutom att en privattandläkare sätter sina egna priser. Folktandvården styrs av landstinget och ändras med dess politik. Idag finns det personer som helst vill ha en privattandläkare, men det finns också personer som helst vänder sig till folktandvården. Välj en tandläkare utifrån det som är bäst för dig. Ta dig alltid tiden att hitta den rätta tandläkaren för dig.

En tandläkare som lyssnar på dina behov

Alla har olika behov när det kommer till en tandläkare. Därför är det viktigt att hitta rätt tandläkare för dig. Boka därför alltid ett besök först, där du får träffa tandläkaren och ni kan diskutera dina unika behov. Är du rädd för att besöka tandläkaren? Förklara då detta så din tandläkare kan göra det enklare för dig att komma dit på dina undersökningar. Hitta även någon som erbjuder allt på ett ställe. Allt från att laga hålen i tänderna, bleka tänderna och även erbjuder akuttid. Du slipper då att vända dig till en annan tandläkare senare om du istället hittar någon redan från början som erbjuder allt detta.

Tips

Bota frisörskräcken

Det finns många skräckhistorier om frisörer som klippt för mycket, alldeles för fel eller bränt håret med blekningen. Har du förlorat förtröstan? En duktig frisör kan bota skräcken.

Känner du igen känslan av att sitta med stor förväntan på att saxens ljud ska stanna och man ska se ut som Jennifer Aniston? Eller vilken kändis som helst, bara man blir riktigt fin i håret. Men så blev resultatet raka motsatsen till vad du förväntat. Att betala bara för att få sitt hår förstört och behöva vänta på att det ska växa ut igen, det kan beskrivas med ett ord: ångest. Men det betyder inte att du behöver tappa förtroendet för alla frisörer. Det enda du lärde dig av den erfarenheten är du nästa gång bokar tid hos en duktig frisör i Uppsala. Någon du kan lita på.

Förklara ordentligt

När du besöker en frisörsalong med personal som har lång erfarenhet och gott rykte, då kan du lugnt sätta dig i frisörstolen. Har du redan en bild i huvudet av hur du vill ha håret är det bäst att du förklarar detta väl för frisören. Du kan exempelvis visa en eller två bilder på hur du vill ha klippningen. Detta är speciellt bra när det gäller hårfärg. Är du inte säker på vad det är du vill ha så kan du alltid be om råd. En erfaren frisör vet vad som kan passa bäst till din ansiktsform och hudton. Kom fram till ett bra val tillsammans, och njut sedan av stunden. Den är din.

Tips

Lite hjälp på traven?

De flesta vill väl ha en slät hy, en ungdomlig utstrålning och inte se äldre ut än man känner sig. Man vill behålla sitt utseende men fräscha upp det lite, dra bort några år och några rynkor.

Ibland räcker det inte med krämer. Det handlar om livsstil och inte minst gener. Många upplever att de ser äldre ut än de känner sig. Man vill att utsidan ska spegla insidan, och när utsidan inte stämmer med insidan vill man åtgärda detta. Det är inte mer dramatiskt än att en del färgar håret, eller tränar. För att komma åt mindre rynkor, fina linjer eller slappa partier kan man göra ett trådlyft. Trådlyft stramar upp huden genom att man för in kirurgisk tråd under huden med små hullingar som “drar” upp hudpartier man vill släta ut. Trådarna löses så småningom upp och absorberas kroppen. Effekten är omedelbar och stärker också vävnaden i huden.

Populär behandlingsform

Behandlingsformen har funnits sedan 1990-talet och blivit alltmer populär. Det är ett skonsammare alternativ till kirurgi. Proceduren tar runt en timme och man kan återgå till arbetet samma dag. Återhämtningstiden är kort och behandlingen anses ha låg risk. Vissa biverkningar i form av rodnad, blåmärken och svullnad kan förekomma. Viktigt är att den som behandlar är legitimerad och kunnig. Det är viktigt för en säker och effektiv behandling.

Själva behandlingen tar inte lång tid och resultatet håller i mellan ett och två år. För att uppnå bästa effekt rekommenderas att man kompletterar med andra anti-aging metoder, till exempel fillers.

Okategoriserade

Stärk ditt immunförsvar

Vaccinering är något för alla. De som har möjlighet att ta vaccinering bör göra det. Med hjälp av de vaccin vi har tillgång till idag har många sjukdomar nästintill försvunnit från Sverige.

I Sverige har vi tillgång till ett bra vaccinationsprogram redan från spädbarnsåldern. Detta kan man sedan följa hela livet. Dock har vi eget val när det kommer till vaccinering. Det finns inga krav alls på att det ska göras. Vaccin räddar dagligen liv, man kan se i de länder där vaccin är mindre vanligt än i Sverige att de drabbas hårdare av vanliga sjukdomar. Fler människor rycks med. Så innan man bestämmer sig för att inte ta vaccin bör man läsa på om det ordentligt. Vaccinen som släpps på marknaden är trygga och testade på ett säkert sätt av forskare. Frivilliga människor har ställt upp och testat vaccinen innan de har släppts. Tack vare de vaccin vi har märker vi inte av de sjukdomar som tidigare var ett stort problem i Sverige.

Hur fungerar ett vaccin?

De flesta vet redan att vaccin är här för att skydda oss. De stärker vårt immunförsvar och ska skydda oss mot olika virus och bakterier. De finns tusentals olika vaccin mot olika virus. Alla dessa har vi inte i Sverige, men man kan behöva vaccinera sig mot olika saker när man åker utomlands. Man får ett försvagat smittämne insprutat, detta smittämnet liknar det virus man ska skydda sig mot. Detta gör då så antigenet stimulerar immunförsvarets celler samt antikroppar bildas, så fungerar vaccin.

Okategoriserade

Ett yngre utseende med botox

Botoxbehandlingar används flitigt inom skönhetsindustrin för att släta ut fina linjer och rynkor. Hur går det till och vad bör man tänka på innan man väljer att göra en botoxbehandling?

Linjer och rynkor uppstår med tiden i ansiktet, av många olika anledningar. Att skratta, le och grimasera bidrar till att det bildas fina linjer runt ögonen, munnen och mellan ögonbrynen. Med tiden förlorar huden även sin elasticitet. I takt med att huden blir slappare skapas det också små rynkor lite varstans. Hyn kan kännas hängig eller matt. Botox injiceras under huden med små nålar. Det är viktigt att behandlingen utförs av en utbildad specialist. Innan du bokar tid för botox i Göteborg så är det därför bäst att du försäkra dig om att kliniken och läkaren i fråga har erfarenhet och är duktig. Har man nålskräck eller är man rädd att få en allergisk reaktion, då är det bäst att ta upp det med läkaren innan.

Hur används botox?

Som sagt används ofta botox för att åtgärda rynkor eller fylla på där det verkar fattas. Botox innehåller en kemisk substans som man injicerar under huden i väldigt små mängder. Substansen har en påverkan på musklerna där man injicerat och förlamar dem lite så att det inte bildas rynkor när man exempelvis skrattar. Många som gör botox gör även fillers i läpparna för att de ska bli fylligare, eller för framhäva andra sköna drag som man har som ett definierat käkben. Effekten kan vara i flera månader, och då kan man välja att göra om behandlingen.

Okategoriserade

Skapande inom skönhet och hälsa

Kreativitet och konstnärlighet är något som ligger många varmt om hjärtat. Det finns också grenar inom hälsa, skönhet och sjukvård där man kan få utlopp för den skapande sidan hos sig själv.

Skönhetsindustrin sträcker sig över ett ganska brett fält. Och det är ofta som skönhet och hälsa går hand i hand. Antingen för att man kan må dåligt om man inte trivs med sitt utseende. Eller se sämre ut om man mår dåligt fysiskt. Därför är det idag ofta som man ser till hela bilden när man åtar sig kunder eller patienter inom området. I vissa fall kan det också handla om funktioner som sammanfaller med skönheten. Eller det som man kanske kan kalla skönhet.

Inom plastikkirurgin så arbetar man just med den här kombinationen av skönhet och hälsa. Operationer som förminskning av bröst kan vara för skönhets skull, men även för att man dras med smärtor på grund av tyngden. En sned eller stor näsa kan opereras av skönhetsskäl, men också för att man har svårigheter att andas på grund av sneda näsborrar. Och listan kan göras mycket lång.

Som en skulptör

Om man ser på när en skulptör skapar i lera eller sten så liknar det på många sätt hur en plastikkirurg förändrar en patients kropp och utseende. Även om det för en lekman ibland kan vara svårt att från början se slutresultatet. Men det finns även andra grupper inom området som liksom en konstnär skapar förändring och förbättring med patienten som målarduk. En av de grupperna är de som valt att arbeta med olika typer av fillers. Ett sätt att förändra ett utseende med enklare medel än plastikkirurgi. Men ändå ett sätt som kan göra mycket stor skillnad på patientens utseende och mående.

Forskning och nya rön

När man började använda sig av medel som sprutas in under huden så hände det att resultaten inte blev så bra. Men idag har forskningen kommit så pass långt att man arbetar med andra typer av medel och på lite annat sätt. De där stela och lite uppsvullna ansikten som man tidigare kunde se efter en behandling är numera endast ett minne. Istället är resultatet efter en behandling med fillers föryngrande och ger ett mjukare och lenare ansikte. Eftersom det i stort sett endast är ansiktet som behandlas. Och de som arbetar inom området har tidigare arbetat inom vården, med makeup eller inom hudvård. Lär dig mer om fillers på denna hemsida: https://www.fillersutbildning.nu/

Okategoriserade

Fettborttagning utan kirurgi

Coolsculpting är en fettreducerande, icke-kirurgisk behandling där man fryser bort oönskade fettdepåer. Kroppen återhämtar sig snabbt och behandlingen anses både säker och effektiv.

Vissa områden på kroppen har en tendens att samla på sig fett som är svårt att bli av med. Dieter och träning fungerar inte alltid och de bestående fettdepåerna kan kännas trista att gå runt och bära på. Exempel på sådana områden är insidan låren, armarna, magen och de så kallade kärlekshandtagen. Coolsculpting är en effektiv metod som behandlar just dessa problematiska områden. Med andra ord är det alltså möjligt att reducera fett utan kirurgiska ingrepp, vilket är mer skonsamt för kroppen. Behandlingen varar mellan 1 och 3 timmar. Därefter är det fritt fram att återgå till jobb och vardagliga aktiviteter.

Varje skönhetsbehandling inleds med en konsultation. Detsamma gäller även coolsculpting. Under konsultationen pratar patienten med sin läkare och får information om vad ingreppet innebär. Patientens utgångsläge dokumenteras och mätning, vägning och fotografering utförs. Därefter är det dags att börja själva behandlingen. Så hur går själva processen till egentligen?

Hur fungerar Coolsculpting?

Coolsculpting är en metod där oönskade fettdepåer fryses ner för att sedan avlägsnas. Ett munstycke med mjukt överdrag appliceras över fettdepån som ska tas bort. Med hjälp av ett kontrollerat vakuum sugs fettet upp för att sedan kristalliseras. Processen fortlöper under kontrollerad kyla som dödar fettcellerna. Efter behandlingen är de frysta depåerna permanent borttagna. Metoden skadar inte vävnader som ligger omkring de avlägsnade fettcellerna. Detta tack vare ett beprövat och välfungerande Anti-Freeze Detect System som behandlar endast specifika områden. Fettceller är mycket känsliga för kyla och nedfrysningsprocessen påverkar dem snabbt genom att extrahera energi från depåerna.

En säker och effektiv metod

Coolsculpting är en säker och effektiv metod för borttagning av fettdepåer och är den enda ledande icke-kirurgiska behandlingen av sitt slag. Idag har fler än 4 miljoner coolsculpting behandlingar genomförts världen över. Metoden är godkänd av FDA, det amerikanska Läkemedelsverket och EU.
Resultatet är både syn- och mätbart, med en genomsnittlig fettreducering på mellan 20 – 25%. Patienterna märker en stor skillnad då den slutgiltiga effekten av coolsculpting uppnås efter ungefär fyra månader. Något som är viktigt att komma ihåg är att proceduren inte fungerar bra mot övervikt, utan rekommenderas istället för patienter med någorlunda normalvikt som gärna vill bli av med oönskat fett. Överviktiga personer bör genomgå andra former av behandlingar för att kontrollera sin vikt. Konsultera alltid med en läkare innan val av passande procedur.

Okategoriserade

Hur lång är en makeup-utbildning?

Många människor oavsett kön har ett brinnande intresse för smink, både när det kommer till att sminka sig själv och att sminka andra. Vad krävs då egentligen av en för att bli makeup artist?

Många människor sminkar sig dagligen, en del gör det mer sällan och andra gör det helst inte alls. Det kan alltså vara både ett intresse och ett nödvändigt ont, kan man säga. Många har idag ett stort brinnande intresse för just smink och har det där lilla extra inom sig, för det är ju något konstnärligt med just smink, eller hur? Man får förvandla en blank duk till precis vad man vill och på det sätt man själv föredrar. Bara fantasin sätter gränserna!
Om man nu är intresserad av att jobba med smink i framtiden så finns det faktiskt utbildningar där man får lära sig arbetet. De är dessutom relativt korta.

Att jobba som makeup-artist

Många makeup-artister jobbar för olika företag eller butiker där de kanske hjälper sina kunder med sminkinköp och vad som skulle passa just dem när det kommer till sminkningen. Många satsar istället på frilans och tar sig an jobb och uppdrag på andra vis. De jobbar helt enkelt för sig själva och kan arbeta var de vill och med vem de vill. Kanske skulle det vara något att jobba på TV och få sminka kändisar inför TV-program eller varför inte på en teater? Att jobba med teatersmink ger en helt annan arbetssituation och möjlighet till att få uttrycka sig konstnärligt. Smink i TV ska ju inte vara särskilt utmärkande om man jämför med till exempel teatersmink.

Förverkliga dina drömmar – sök till en makeup utbildning!

Om man har bestämt sig för att man vill gå en makeup utbildning så bör man absolut söka till en sådan. Man bör dock vara medveten om att smink är ett brinnande intresse hos många och möjligheten att komma in kanske inte alltid är så stor om det är många som söker på samma gång. Men söka ska man alltid, om det nu är det man vill syssla med i livet. En makeup-utbildnings längd kan variera lite beroende på vilken skola och typ av utbildning det handlar om. Man brukar säga att alltifrån tjugo veckor till fyrtio veckor är rimligt att tänka att utbildningen kommer att hålla på. Om det är vad man verkligen vill göra så kommer dessa veckor att svischa förbi väldigt snabbt!

Okategoriserade

Fillerbehandling kräver precision

Fillers är en injektionsbehandling som kräver precision och är anpassad till patientens ansiktsform och egna önskemål. Varje behandling påbörjas med konsultation från en specialist.

En fillerbehandling innebär injicering av små doser hyaluronsyra i ansiktet. Resultatet de flesta patienter siktar på är att jämna ut linjer eller rynkor i ansiktet. Oönskade skavanker såsom gropar i huden kan också förbättras med en sådan behandling. Hyaluronsyra är ett ämne som faktiskt redan finns i kroppen. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra, vilket leder till att huden inte är lika slät.
Fillerbehandling handlar i grunden om att lägga till volym i ansiktet. På så vis ges ansiktet en ny form eller jämnhet. Vem har då tillstånd att utföra denna typ av procedur och var hittar man sådana specialister? Dessa två frågor besvaras under nästa rubrik.

Fillerbehandling utförs av specialister

Fillerbehandling utförs av specialister som har läst en passande utbildning och har det rätta tillståndet. Oftast handlar det om sjuksköterskor eller läkare som vidareutbildat sig och arbetar inom den estetiska vården.
Behandlingen tar upp till en kvart och är känd för sin snabba effekt, korta läkningstid och nästintill inga bieffekter. Majoriteten av patienterna uppmanas att återgå till sina dagliga sysslor efter att de genomgått en fillerbehandling. Jämfört med andra skönhetsingrepp är fillers utan tvekan den mest skonsamma av dem. I princip alla behandlingar inom den estetiska vården anpassas till klienten – både hens ansiktsform och specifika önskemål. En behandling påbörjas alltid med en konsultation eller samtal med specialisten som ska utföra den. Då diskuteras framför allt kundens önskemål och förväntningar, men även möjligheten till att utföra dem. Observera att skönhetsspecialister kan avråda en patient från att genomgå en behandling. Det händer inte särskilt ofta men det kan förekomma i vissa fall.

Finns det skönhetsprodukter med liknande effekt?

Det är långt ifrån alla som vill genomgå en injektionsbehandling. Vissa har nålskräck, andra tycker inte att denna typ av estetisk vård passar deras värderingar. Därför kan det vara bra att kolla upp hudvårdsprodukter som kan ha liknande effekt

När det kommer till hud- och hårvård har skönhetsindustrin utvecklats markant under senare år och erbjuder idag en uppsjö av effektiva produkter som förskönar ens utseende. Att hitta ansiktsvård som fokuserar på att släta ut rynkor och dessutom är ekologiskt tillverkad är enklare än någonsin. En sådan lösning ger dessutom ett naturligt utseende och är utan tvekan värd att prova. Produkterna är i de flesta fall tillverkade i samarbete med kunniga läkare och hudspecialister.